Sov tryggt om natten – utrusta hemmet säkert

För att kunna sova tryggt om natten hemma i sitt eget hem så krävs det att det är utrustat på rätt sätt. Idag guidar vi dig genom de viktigaste installationerna som är nödvändiga för en riktigt trygg nattsömn.

Bra lås och dörr

Vi har tidigare nämnt hur en entré bör vara välkomnande för både dig själv och andra som hälsar på, men detta gäller självfallet inte inbrottstjuvar. Med en bra dörr och ett bra lås på denna så är chansen stor att en inbrottstjuv inte ens orkar försöka att bryta upp din dörr, då det är lite som de säger att ”tillfället gör tjuven”.

Inbrottslarm

Precis som en bra ytterdörr och lås avskräcker en tjuv från att ta sig in i hemmet så gör även ett bra larm samma sak. Då entrédörren inte är det enda stället som en tjuv kan ta sig in så är det helt enkelt bra att komplettera din bostad med ett inbrottslarm, för att vässa säkerheten ytterligare.

Brandalarm och brandsläckare

Vid uppkomst av brand så gäller det att handla snabbt och det gäller också att märka av en brand i ett så tidigt skede som möjligt. Ligger man och sover så kan det faktiskt vara så att man inte ens märker av att det brinner innan det är försent. En brand kan strypa syretillförseln och istället göra så att det enda du tillslut andas in i lungorna är brandrök, något som faktiskt kan göra så att du aldrig hinner vakna. Med ett brandalarm undviker du detta problem och brandsläckaren kan antingen fungera som din väg ut ur ett brinnande hem eller som ett hjälpmedel för att lyckas släcka en mindre brand helt och hållet. Det gäller dock som sagt att vara snabb i vändningarna!