Slagkraftiga inredningsdetaljer

Inredning

Visa inredningsdetaljer gör större skillnad än andra i ett hem. Vill du inreda på ett extra dramatiskt vis har vi i denna artikel några tips på vad du borde satsa på för att lyckas med detta.

Det finns en hel del knep som man kan fokusera på om man vill få till rum som sticker ut lite extra där hemma. Det gäller att ha huvudet på skaft och en ohämmad fantasi och att våga ta det lilla extra steg som krävs för att nå ända fram i mål.

Några tips

Att lägga grunden för ett rum med en stor och mönstrad matta kan många gånger vara ett genidrag. En äldre persisk matta blir till exempel ett spännande inslag i ditt hem och passar bra med andra äventyrliga figuriner och stilleben för att nå en fullkomlig fullträff av det äventyrligare slaget.

Värme och doftljus som man placerar ut på strategiska ställen i hemmet är både snyggt som det är och extra effektfullt när de väl blir tända. De kan dessutom placeras ut i snygga behållare, främst i glas, som även de är snygga i sig själv och som låter ljuset dansa på olika speciella sätt när det väl tänts. Matchande silverljusstakar är en annan grej som länge varit en favorit på matsalsbordet på grund av sina vackra utformning och som verkligen drar blickarna i dess riktning.

Alla hem har ett inslag av färg i sig. Det är dock en extrem skillnad på att våga leka med färgskalan och att genom den bilda effektfulla rum. Målade fondväggar är ett perfekt exempel på hur man kan bryta av en annars steril tillvaro och chocka med en plötslig färgklick. Tänk på att heller inte gå alltför långt i din lekfullhet så att du istället uppnår en känsla av lustiga huset eller ett hem med clowntema. Som alltid krävs det en viss mån av balans vad man än tar sig för rent inrednings och designmässigt.