Friggebod eller Attefall?

Har du en trädgård och en tomt där du skulle kunna bygga något extra utrymme. Frågan är om det ska byggas en Friggebod eller ett större Attefall?

Är det bara så att ni behöver en byggnad med ett rum för övernattning eller som ett förråd så kanske en liten bod är vad som räcker. Det finns många modeller att välja bland om du inte väljer att bygga ett lösvirkes. För byggnad under 15 kvadrat så behövs inget bygglov. Byggnaden får inte överstiga 3 meter i taknock. Detta är de enda regler som gäller för en Friggebod.

Ska du bygga ett Attefall så får inte den byggnaden vara större än 25 kvadrat och inte högre än 4 meter i taknock. Det behövs inget bygglov för detta, dock så måste du göra en bygganmälan till kommunens byggnadsnämnd. I den anmälan ska byggstart vara inskriven. Med ett Attefall så får du mer utrymme och kan ge er både förråd och ett extra gästrum för släkt och vänner.

Det finns egentligen bara fördelar med båda dessa byggnader. Det är bara frågan om vad ni är i behov av. Har ni tillräckligt med utrymme i huset som ni bor i och bara är i behov av extra förråd så kanske en Friggebod räcker. Priserna är ungefär hälften mot för ett Attefall. Är behovet större så är ju klart att en 25 kvadrats byggnad ger er mer utrymme. Ta er en funderare innan ni sätter igång med ert projekt vad som skulle passa er bäst.